Friday, 28 December 2012

happy new year n peep biru ;)

asalammualaikum yuolss .

lame gak aku tidak mengupdate blog nie . sebab aku malas . idea bnyak . aku tak tahu nak tulis ape sebab semuanya berlaku pasal diri aku jela . kang aku update bnyak2 pasal diri aku korang rasa annoying pulak . asik2 nak cite pasal kisah cinta aku . haha. hurm .

so, cuti nie aku xde buat pape pon lah . mane ade melancong cm org lain . standart la . jelesnye aku tengok dak fezra tuh setiap cuti sem mesti g melancong . untungla . kalau dulu, aku asik jeles kat hariz selalu melancong , nie aku jeles kat fezra lak . haha . eh biar la . semua org x sama . da begini jalan hidup aku nak buat cm mane . >,<

so, sepanjang cuti nie duit aku asek abis je . aku buat ape je ek . nak kate beli baju , xde la bnyak nau pon baju yg aku beli . erm ermm . aku tukar b.band baru je . baru RM 100 . eh2  entah la . pening aku pikir pasal duit nie . dan sekarang duit aku x sampai 400 nak dok kat sg buloh tu sementara menunggu elaun JANUARI 2013 . entah naik ke tidak . ade yg cakap naik RM 800 je . aku pon  xtahu . ikot jela ,,. nk wat cmne kan .. aku takde kuasa pon . berapa die nak bagi aku amik je jela . :)

so,dalam beberapa hari lagi kite akan melangkah ke tahun 2013 kan . yess . lagi beberapa hari gak aku akan melangkah ke umur 20 . 20 ? yeayy . sepatutnye aku akan lebih matangg :) yes , akan lebih matang . hehe

mcm2 suka duka di tahun 2012 nie . dan berlalunya tahun 2012 menandakan yg dah setahun juga aku bergelar JP  roziana .

semester 2 :)



sepanjang semester 2 org yg sentiasa buat aku ketawa sampai nak semput

ra'idah ramli :)

sepanjang semester dua nie aku happy ngn die . tak dilupakan juga jamie dan fezra sentiasa berada bersama aku susah dan senang . 

3 suara :p

azam baru aku ialah aku nak KURUS! azam yg tu mmg x pernah nak tercapai . haha . erm . seperti biasa. aku nak belajar bersungguh2 . bila dah semakin senior nii semakin berat tanggungjawab yg di pikul . :))


so, 1hb nie aku balik kskb dah . kelas start 2hb . amik kau . penat punggah barang x hilang lagi . haha . x pela . asalkan aku puas .. :)


to farith : berdiam diri takkan selesaikan masalah . :)


so, akhir kata daripada aku , SELAMAT TAHUN BARU . SEMOGA TAHUN 2013 MENJADI LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA . DAN MEMBAWA KEBERKATAN . IN SHAA ALLAH :)

::: JALAN MENUJU KEBAHAGIAAN ITU TIDAK DITABURI DENGAN BUNGA MAWAR YANG HARUM TETAPI PENUH DENGAN DURI DAN KEPAHITAN :::

Monday, 3 December 2012

suke suke :)

asalammualaikum .

hai . i'm very happy becauseeeee . eh2 yg aku nie siap nak speaking ni kenape . sampok ek? haha . okay . aku lulus FINAL EXAM SEMESTER 2 . dan yg paling bgus, pointer aku lagi bagus dari sem 1 . hebat kan aku ? sem 1 lagi senang tapi aku bole dapat lagi rendah dari sem 2 , so, aku memang hebat la. (sape nak puji diri sendiri kalau bukan aku :p )

okay , im officially TAHUN 2 SEMESTER 1 . tahun 2 dah woii . maksudnye lagi setahun lagi .. dah sem 3 dah . lagi half je nak grad . wow . YA ALLAH , PERMUDAHKAN JALANKU UNTUK MENUJU KEJAYAAN . AMEEN ..

yes yess . grad cepat, boleh kawen cepatt. aww gatal pulak diri ini . hehe

okay la. sekarang nie aku tengah pening mcm mane nak start packing barang niee . ohh no! mcm mana nie . buku semua aku nak bawak balik rumah la.. wat semak je . bukan bace pon . buku yg setebal2 alam tuhh sape mau bace haa !  sekarang nie aku tga confuse , nota sem 2 ngn sem 1 nak bawak balik ke idak . haihh . takot gak ade junior yg mintak . haha . alahai . pikir org lain aku pulak yg susah ek .. eh2 kene tanye farith la. sebab die mmg tukang selesaikan kerungsingan aku , smpai aku pon kadang2 kene marah sebab rungsingkan bende yang tak sepatutnye .,HAHA


buku yg banyak 


so, aku nak cerita yang aritu aku g dating . haha . alahai . mesti korang bosan aku asik cite pasal dating . eh2 ske aty aku la . haha

kiteorg g times square je memandangkan tu je tempat paling best , erk ! yeke o.O

dan dia pon dah nak balik ke kampung halaman dan nak praktikal selama setahun di sana . so......... tinggallah aku ni di sungai buloh .... :(

dia di UTARA dan aku di SELATAN .  bila nak jumpe lagi . mesti susah nak jumpe . yang paling aku nak mengamuk bila kat kmpung die asik2 je takde line . haih . bakau darah tol !

hmm . so, nak buat mcm mane . terima sajelah . sabar2 .

aku percaya JARAK INI MENJAGA AKU DAN DIA :)




SOry la . die tak fotogenic mcm saye . hewhew .

dAN tahniah la syg , sbb dapat pointer lagi tinggi dari sy . haha


okay la.. aku nak ucapkan selamat bercuti semester selama 3 minggu nie kepada korang semua . haha .bnyak betol aku punye mission untuk cuti nih . jyeeahhhh ! bye

aku si budak gemuk . 


Friday, 16 November 2012

campur stuff -,-'

asalammualaikum .

da lama tak berblogger nampaknya diri ini .. di sebabkan oleh beberapa faktor .

1 : mmg aku malas nak update
2: aku takda idea .
3: terlalu busy
4: internet lembab .

HAHA .

ALHAMDULILLAH , final exam berakhir sudah untk semester 2 . wich is the killer SEM for nursing . tu yg bnyk org cakap laa . ME ? OKAY la.. susah JUGAK (TAPI bukan bermakna aku boleh dapat CEMERLANG) . tapi  bagi aku SPM lagi susah kott . HAHA

HMM . okay . bagi aku final exam aku boleh buat laa..... BOLE EK ? boleh laa buat . semua aku jawab . tapi entah betol entahkan tidak . aku tak tahu laa. banyak yg goreng . haha . dan yang paling merisau kAN aku ialah .. .. ANATOMY dan PHARMACO . oh men , that subject makes me crazyyy !
and subjek tu gak lah yg mengKANTOIKAN MIDSEM aku , ! GGRR , punya sakit hati, padahal sendiri yg malas. hahaha


okay la..  now aku kat TEMERLOH , pahang . and kenapa aku kat sini? sebab ikot abg la. cuti DEEPAVALI seminggu and ak malas nak balik MELAKA . sebab ? sebab nye ak nak balik rumah abg . sebab aku x pernah jumpe anak buah aku . atiyah . selama hampir 10 years abg menunggu, akhirnya dapat gak seketul baby . wakakaka :P

and  she almost 4 months , and aku x pernah jumpe lagi , SO , that y laa aku nak balik rumah abg , di samping misi nak menghabiskan duit abg aku . yg kini DR. yazid . TAHNIAH . dapat anak sekaligus dapat PHD . im proud of you . HAHA . proud je la . abes tu nak ape lagi !!


yang nie pagi tadi sarapan ! 

atiyah dan muke seriousnye 
atiyah nie abg kate mcm aku . sebab mata bulat time kecik . oh finally, ade gak anak buah aku yg mewarisi kecantikkan UCUNYA ! HAHAHA . bajet gila statement aku :P


SHOPPING


SORRY , semua pic dalam fb sebab latop nie baru format. semua kosong jer , .

hai la lappy, naseb kau rosak pada masa yg tepat . abg la belanje repair nie . haha
lepas hard disc , rem pulak rosak mcm2 nak rosak apehal . aduyai . saket otak aku !

hmm .btw, AHAD ni memulakan perkhidmatan sebagai nurse semula . erghh . SUKA ke aku ?
BENCI kah ?  entah la. kadang2 aku rasa seronok, kadang2 aku rasa benci . ergh . kenape ek ngn aku nie . padahal ini la pilihan aku ! argh, COME on ROZIANA . wake up !!


so, harapan aku ialah aku LULUS dgn cemerlang (bole ke) semester 2 ini . dan dapat balik kampong . walau pon cuti sem hanye 3 minggu sahaja . dan seterusnya akan naik ke semester 3 yang mana dah HALF WAY perjalanan aku sebagai NURSE . aminn :)

gudluck gak kepada FARITH  dan semoga dapat naik ke sem 3 dan cepat2 lah grad . HEWHEW :p
lame rasenye tak jumpe . iteww rinduuu .. HAHA :)


 a LOng way to go ........

wassalam :)

Sunday, 7 October 2012

bukan MERUNGUT cuma MELUAH :')

asalammualaikum .

di sini , aku (roziana binti saleh ) . ingin meluahkan perasaan. haha ,.

bahawasanya aku rasa sangat2 penat pada tika dan saat ini . dan tidak tetanggung olehku  hendak membuat assignment ...

arghh ! kenapa mesti ada assgnment time praktikal . penat ouh penatt !
dah la ade prep . kalau petang aku boleh blah agy .. ni pagi pon ada . kul 8 sampai 11 . pergh . mane acii .. die dah amik masa TIDO gua !! bab TIDO ngan MAKAN jgn main2 eyh . tak boleh nk kompromi . HAHA

petang prep 2 jam .
pagi prep 3 jam .. mane aci ... kenapa ouh kenapa . !!

duit pon makin hari makin sikit .. mana mau carik laa ,.. ishhh ..

mcm mana nak jadi pelajar cemerlang ni roziana .. time PREP kau PONTENG,, time KERJA kau MALAS ,, dalam KELAS kau MAIN2 .. ASSIGNMENT kau TIRU  ..

aku cuba nak buat dgn sendirinya . tapiiiiiiii......... aku tidak berdaya ,.haha
ape hal malam nie ayaat aku kemain pelik agy ..

wahh . ak nak balik . nak ambik semangat semula ...

nak balik nak balik nak balik ,.

minggu nie aku mesty start study .
yang paling aku lemah ...
ANATOMY , SURGICAL 2 ,PHARMACO .,. tu je yg paling aku lemah . banyakk ouhh . haha ..

okay , minggu ni punya goal :

::: TIDUR        ----   KURANGKAN .
::: MAKAN    ----    KURANGKAN
:::BERCINTA ---     KURANGKAN
::: ON9           ---     KURANGKAN

hahha , boleh ker .. insyaALLAH aku boleh !!!


Sunday, 30 September 2012

exam dah habis :)

asalammualaikum .

exam MID SEM melabuhkan tirainya . ALHAMDULILLAH aku rasa okay . cume aku risau pasal anatomy jer .aku rasa macam .......... err tetttt . ngeh ngehh :P

hurm . AHAD nie dah start pindah ke klang . sem nie KLANG again . urghhh ==' 

pindah2 lagi.. penatnye . nasib baik laa aku aras dua jer . senang je nak angkut barang.. huhu

HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH .  aku sedia memberi khidmat . hahah . semangat kan ??

cross ade 18 . kene kejar dalam masa 2 minggu sebelom cuti . erghh . tak bole nak menipu sebab bahaya oo .nanty kene extend . dah le aku ade sejarah hitam . hehe :))


so, aku harap aku  di tabahkan hati , di kuatkan semangat untuk menenempuhi semua ini . pastinya lebih mencabar dari sem lepas .. :')) 

rindu mengetuk hati  . aku rindu rumah . rindu abg , .. rindu semua . nak jumpa anak buah aku . atiyah bt yazid . waa.. da sebulan lebih umur die,  x penah jumpe die lagii .. 

cuti raya haji seminggu dengar kata  , alhamdulillah , aku bole balik kampung .. rindu sangat2 ...

harinie bermulalah hidupku di klang . esok bermulalah pekerjaan sebagai nurse ..........

ya allah .. aku tak tahu kenape .. pekerjaan yg asalnya aku memang minat ...
tapi sekarang aku x suka .. kenape ey ... aku tak tahu ...

YA ALLAH , kenape ngn aku nie ... tolong .. aku cintai profession ini .. ikhlaskan hatiku, berilah aku kesabaran  . permudahkan segalanya untukku .berilah aku ketenangan ........


aku sebenarnye rungsing . sebab duit aku da tinggal sikit .
b. band aku x bayar lagi.. bila bayar b.band , aku tak de duit nak blanje lakk. tadi da pergi beli tempat nak alas tilam tuh ,ape tah namenye .. geli aku .. dapat tilam barai gile . kemain kotor .. cm nak nages je aku tadi dpt tilam cmtu , bukan nak kate aku nie pembersih sangat laa , tapi aku geli seyy , sumpah .. jijik gila ... hurmm :'(


nak buat mcm mane . if u cannot beat the crowd , just follow the crowd ....

semoga aku di tabahkan segalanya , aminn :))




Sunday, 23 September 2012

exam fever :'(

asalammualaikum .

based on the title above, minggu nie exam ! yeay . OSCE dah lepas . CPR pon dah lepas .  OSCE aku tak tahu la ape yg aku merapu mase tuh . hancuss ! CPR lak boleh laa tahan . nak kate perfect, aku mcm tersangkut sikit kat infant choking . tapi overall okay laa .

yang aku nak cerita nie , pasal exam bertulis  . esok anatomy + pharmaco . tadi aku rasa aku study paling lame ar . haha . goyang gak aku .. risau nak fail .. hmm . padan muke , dari awal x nak study . hambekk engkau . haha ..

malam nie aku nak study anatomy . sampai kul bape tah boleh habis aku pon  xtahu . ouh damn !
tapi ... midsem jer pon .. haha .

seriuously aku stresss !


semoga aku di permudahkan untuk menjawab soalan2 :))


minggu lepas aku gembira sangat sebab 2 minggu berturut , 2 hari berturut aku dapat jumpe dgn cinta hati. hehe :))

yela. pasnie da x dapat jumpe dah . mungkin . next week aku dah pindah klang . nak praktikal dahh . cuti seminggu sekali .. hurmm .. :'(


<3 <3


letak satu gambar jela . hee. internet sangat lembab :)


last post . aku suka ayat nie :)



INSYAALLAH  sy akan mencuba menjadi yg terbaik :)) <3 <3

mood : rindu my family , rindu abg , dah lame x jumpe abg .. nak jumpe bby dia .. bile laa boleh jumpe .. :'(

Friday, 31 August 2012

cuti sudah habis :'(

hai u alls . ngee :P

pejam celik pejam celik dah nak habis cuti midsem + raye 2 minggu ..
nak kate enjoy, bole laa.. enjoy laa sebab aku dapat tido atas katil kesayangan aku tuh . hehe 

cutii ni xde la aku banyak sangat keluar . setakat berjalan raye tu ade la ..tapi xde la selalu sangat . aku banyak menghabiskan masa di rumah . spend time ngn family . hehe *padahal takde geng nak keluar :P

assignment ? erk.. sabtu ker ahad ke aku buat laa. hehe . malas la baru buat sikit .. xde jawapan . tu yg aku geram..... esok bergerak balik ke KSKSB tercinta .. tercinta ... huh !

------------------------------------------------------------------------------------
tadi tengah sembang2 ngn mak ..

aku     : mak, ade kawan ya nie, die cantik sgt . tapi pkwe die x ensem .. ramai yg kutuk2 ...

emak   : mane pakwenye nak tengok ...

aku      : (tunjukkan gambar kat fb)

emak   : biarla tak hensem pon . janji hatinye baik .. solat jaga , penyabar , tak panas baran , boleh tolak
             ansur, lagi pon senang hati takde sape nak ngurat pakwe die tuh .. kan tak hensem ..

aku      :  ha'ah . hehe . betul gak . ;p


emak   : HENSEM DI MATA TAPI MENYAKITKAN HATI NAK BUAT APE ..

aku      : speechless . wow . hebatnye mak aku berkata kata . hee :)

---------------------------------------------------------------------------------

pasni balik kskb da  busy , aku nak study .. xnak dah main2 lagi . exam getting near. waaaa ..
tiada masa untuk bercinta maybe . haha . masing2 dah ada komintmen dalam pelajaran .. :))

lepas tu dah praktikal . wow . klang again . pindah lagi . warhh . YA ALLAH berilah aku kekuatan . mental dan fizikal .. :)

okay lah , got to go , bye ..

missyoufarith <3

gambar raya . rasanya kami 3 org je yg enjoy



Wednesday, 15 August 2012

selamat hari raya :)

di kesempatan ini saya , ROZIANA BINTI SALEH ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA ,
MAAF ZAHIR BATIN  kepada sahabat handai rakan taulan dan semua yang mengenali diri saya  ini ... (amboi skemanya ayat aku ..) hehe :P

semoga syawal ini menjadi lebih bermakna dari tahun yang sebelumnya .. AMIN ..

walau pun ramadhan kali ni agak mencabar keimanan aku ..
yang mana aku pertaruhkan masa depan aku .. tapi .. aku berharap ALLAH masih beri aku peluang untuk aku perbetulkan kesilapan . dan aku takkan ulanginya lagi ..

nanti raya , insyaAllah aku update gambar pagi raya ekk .. hehe ..


SELAMAT HARI RAYA !!

Sunday, 5 August 2012

Akhirnya terubat jugak RINDU tak jumpa selama sebulan . hehe :)

dalam OTW balik melaka, ak msg laa farith .. dia cakap die otw ke melaka . 
aku cakap la.. mcm ye ye je...yela, tak plan tak ape, tetibe je .. so, aku pun cm tak percaya . die cakap SUMPAH . die ngn zulhelmi ..
tido rumah mmber die kat bukit piatu .

so, sabtu  kiteorg pun jumpe . nak melawat MELAKA katenyer . so, aku pon bawak laa .. jadik pemandu pelancong kejap . hehe :P

ada laa tangkap pic jugakk .. 


kami :)
dengan meriam !


selebet kan aku ? haha . balik rumah x bawak balik baju . ingatkan takda pergi mana2 . tak plan pun nak jumpa . so, pakai jelaa ape yang ada . yang penting aku jumpa DIA :)


esok my birthday . farith bagi hadiah . katenyer jangan buka.. 6 ogos pukul 12 malam baru buka.. hai .. mcm2 . yela. malam nii baru bukak .. hehe :)

so, bila da bukak aku dapat teddy bear pale besauu . hakhak . comel2 ... :)

pape pun thanks syg . sebab datang ..

i love youu :))

Thursday, 2 August 2012

prehypertension ...

hari ni aku belajar pasal HYPERTENSION / DARAH TINGGI .

HYPERTENSION adalah pembunuh dalam diam dan kebanyakkan rakyat malaysia mendapat penyakit ini ..

selalunya makcik2 dan pakcik2 yang dah berumur mendapat penyakit ini . begitu juga dengan parents aku .
so, aku juga BERISIKO tinggi untuk mendapat HYPERTENSION .

punca2 HYPERTENSION

 KETURUNAN
 GAYA HIDUP
 STRESS

lelaki selalunya akan berisiko dari wanita .

kajian juga mendapati bahawa yang berkulit gelap berisiko untuk mendapat hypertension .


  • normal : 120/80 mmHg
  • prehypertension : 120-139/80-89 mmHg
  • sederhana tinggi : 140-159/90-99 mmHg
  • tinggi dan kritikal : >160/100 mmHg



  • tapi sekarang aku nak cerita pasal PREHYPERTENSION

    yang mana ia adalah peringkat permulaan untuk hypertension...


    aku kerap kali mengalami sakit kepala. boleh di katakan setiap bulan 2, 3 kali gak laa kene ..

    dari zaman sekolah form5 lagi aku da start sakit dahh . smpai laa sekarangg ...

    then  masa buat medical check up, DR ade gak cakap .. kenapa laa BP aku tinggi . aku pon x tahu laa ..
    aku mcm x amik port laa.. lantak la... dalam hati aku ..

    tetibe aku ade la citer kat member ni.. yg aku selalu sakit kepala .
    dia kata maybe aku ade PREHYPERTENSION .
    RISAU kot aku .. PARENTS aku ade hypertension ...

    tak mustahil aku pon akan ada . tapi aku baru 19 ! :'(

    PREHYPERTENSION

    -tanda2 awal
    - BP : dalam lingkungan 130/85mmHg
    -berisiko 2 KALI GANDA UNTUK MENDAPAT PENYAKIT JANTUNG



    CARA MENGAWAL

    -kawal berat badan
    -lakukan senaman
    -amalkan pemakanan yang sihat (reduce fast food! )
    -kurangkan pengambilan sodium/garam dalam makanan
    -elak alkohol dan merokok
    -kurangkan stress
    -lakukan pemeriksaan di hospital atau klinik .


    so, lepas ni kene la JOGGING , NO MORE FAST FOOD KFC, MCD, PIZZA . kene kurangkan . kene kawal stress ...semuanya .. waaa ..

    AMALKAN GAYA HIDUP YANG SIHAT laa aku pasnihh .. :'(

    ape laa nasib , muda2 dah nak dapat penyakit ..

    YA ALLAH, BERIKANLAH AKU KESIHATAN ........

    Wednesday, 1 August 2012

    1st time berpuasa tanpa keluarga :)

    seperti yang anda sedia maklum, tahun ni, sepanjang lapan belas tahun aku hidup, inilah kali pertama aku berpuasa berjauhan dengan family .

    perasaan ? ouh .. NOTHING .
    HAHA .

    mula2 rasa macam okay lah . boleh laa.. takDE  ape sangat ..
    tapi da 2, 3 hari rase cm tak best la.. makanan macam tak best.. bazaar sini pon macam ape tah .
    kat MELAKA lagi best . rindu ar kuih muih .. wwaaaaa  air katira ..

    bosan berpuasa kat sini. totally bosan . nak hadap 3 tahun.. haha ..

    SAHUR ?  sahur ok je. aku x kisah sangat sahur sebab aku x bape nak gemar sahur2 nii ..

    selalu nak tidur aku makan sekali la. roti je x pon minum air .. aku x suke sahur nasik ...

    okay la... so far bulan pose ni xde la banyak sangat assignment .

    agak rileks laa jugak ..

    rindu nak balik rumah . nak berbuka kat rumah .. :)

    alhamdulillah , cuti raya gabung ngn MID SEM so, total DUA MINGGU :))


    SERONOKKNYEEE !!

    TAPI ...........

    AK RINDU LA KAT FARITH ...

    :'(

    bila nak jumpe ... iskk ..

    rindu sangat2. dah sebulan tak jumpe .. takpe lah... dugaan di bulan ramdhan . hehe ..

    <3 u ..



    Monday, 2 July 2012

    HELLO semester DUA :)

    berdasarkan tajuk di atas , maka dengan ini saya ROZIANA BINTI SALEH , sudah naik SEMESTER DUA . hewhew :D

    da jadi SENIOR lahh . tadi nampak JUNIOR baru masuk . cewahh . buat muke kerek. haha .
    takde lahh , aku nak jadi senior yg baik dan memberi teladan yg baik kepada junior2.. hehe


    kat kelas puan berulang2 kali sebut .. SEMESTER DUA ADALAH ANTARA YANG SUSAH DALAM 6 SEM ..

    perghh . macam takut je dengarr , banyak kali lak tuh die sebut .. PALING BANYAK STUDENT FAIL katenyee..

    ADESS. mcm mana nih  .. SILA JANGAN ULANGI SIKAP SEMASA DI SEMESTER SATU . 

    FOKUS kene lebih lepas nii

    hm ..ajai nak aku dapat 3 lebih , farith pon same .
     kene belajar bersungguh2 la lepas ni .! 

    dengar2 sem 2 ni kelas B pergi KLANG  lagi .. 
    aduhaii . pindah randah lagi laa nampaknya . makan tak sedapp !! waaa :'( 

    SEM 2  cross ade banyak gila.. prosedur teras ade 18 . WOW . 

    HABIS LAHH ..

    hari SABTU ade kelas BI ., lepas ni BUSY blog pon nanti tak update dahh ..

    buku ni ada 2 ribu lebih pages!
    dapat buku tebal gila ! medical n surgical susah .... bnyak yg fail ..

    pharmacology ade 900 lebih pages .
    PHARMACOLOGY pon subjek yg susah gak. belajar pasal ubat ubatan ... huhu. habis lahhhhh .....


    KAMI TETAP 3 SUARA :D


    muka2 happy pakai peep hijau. :)


    AKHIR KATA DARI SAYA : SELAMAT MENEMPUHI HARI2 YANG STRESS DAN MEMENATKAN .

    SELAMAT MAJU JAYA . HEHE :)

    Thursday, 28 June 2012

    s e d i h :'(

    lagi beberapa hari je cuti sem dah nak habis ..
    alaaa .. kenapa sekejap sangat ? x cukup lahh nak enjoy lagi.. hehe ..

    esok gerak ke SHAH ALAM .


    MELAKA ===> SHAH ALAM ===> SG BULOH ===> KSKB ===>JUMPA FARITH===>FARITH PERGI ===> BERMULANYA SEMESTER DUA :)


    pasni bermula lah kehidupan stress ..
    harap2 bila berjauhan dia tak lupakan aku :)
    dan aku harap aku pun begitu ..






    dan aku harap jarak bukan lah alasan untuk kita saling melupakan antara satu dengan yg lain :)
    takpe2, REMBAU tak jauh sangat pon .. tapi tapi tapi ............. jauh jugak kan.. bukan same kolej . .
    lepas ni, da takde dah nak jalan same2 pagi2 pergi kelas .. kadang2 pergi mkn kat kafe .. uwaaa .. macam mane nihh .. best bila teringat kenangan sama2 masa sem 1 lawak pon ada :D

    dah la jamie, n fezra x sama kelas ngan aku . die pon da xder .. waaa. sedih2 .. :'(

    takpe rozie , dah semakin dewasa .berdiri atas kaki sendiri tanpa mengaharapkan org lain .



    :))


    kadang2 aku terfikir n tertanya2 kenapa bila aku dah start sayang someone tuh , aku mesti kene berpisah dengan dia . .  lepas tu mula lah jadik yang bukan bukan . hurmm .. risau jugak ..

    kalau DULU aku bole bercinta 4 -5 tahun jarak jauh kenapa aku tak boleh bertahan dengan hubungan ini untuk 2-3 tahun lagi .. kan ??

    takpe2, sabar dulu .. tak lama lagi . ada JODOH . adalah .. kalau takde nak buat macam mana . :)

    yang penting aku nak perbaiki POINTER aku . taknak macam sem1 yang agak teruk  tuhh .. >,<

    harap2 sem 2 ni aku dapat tempuhi dengan mudah . .
    begitu jugak dengan sem2 yang seterusnya . masih ade 4 sem untuk di tempuhi . .
    lagi 2 tahun setengah masa untuk aku menuntut ilmu di KSKSB ..

    dengar macam lama , tapi mcm sekarang sekejapp je dah  habis sem 1 .. hehe :D

    tak sabar2 nak kerja pulak ...
    nanti kan... boleh beli kereta ..  hee :)


    aduh, merepek sudah ..

    sepanjang cuti sem ni kan. macam2 gak la yg berlaku ..
    aku haritu g buat MRI scan dekat kaki . yang pasal accident tu lahh ..

    result nye bulan depan baru dapat , nak baik da hematoma aku nih. tak payah la nak g jumpe doctor lagi, menyusahkan jer....



    macam mane nih.. kehidupan di KSKB sepanjang bulan ramadhan . mesti penatkan ...
    balik kelas kul 5 petang . jalan kaki di tengah panas mendaki bukit tension ,,
    warghh . nak buat macam mane kan . tempuhi jelah lagi 2 tahun 6 bulan insyaALLAH kalau tiada aral melintang . :) AMINN ..


    semoga perjalanan hidup kami di permudahkan dan di perluaskan jalannya .. AMIN ..

    Monday, 11 June 2012

    accident :'(

    okay . semalam kan.. aku eksident . haha .
    sepanjang aku bawak motor , 1st time lah aku merima habuan aku =='

    yess . kalau tak kene sampai bila2 pon aku takkan insaf .,
    tapi tapi tapi ..............SAKIT .. Huhuhu :'(

    tapi bukan salah aku ...(situasi di MELAKA RAYA)
    KETE tu yg salah .. dari parking belah kiri .
    tetibe kuar dari parking die terus keluar tanpe bagi signal. then aku pon slow konon nak potong kanan .
    tetibe die nak masuk simpang kanan .
    aku mase tu dalam kelajuan 60  kmperhour
    (mase tu jalan lengang takde kete )

    aku sempat brek ar.. kalu x, memang barai la motor aku . dengan aku sekali barai laa ..

    sempat brek, tapi x sempat mengelak sebab die ke kanan . then , aku langgar la bontot kete blah kanan die .
    aku pon cium tergolek kat jalan raye tuhh . huhu

    jalan raye tengah panas kot . dalam kul 3 cam tuh ..

    org ramai tolong aku laa. sebab terang2 an kete tuh yg salah .
    1st,
     aku rasa kaki kiri aku sakit sangat2 ..
    tak leh bangun. nasib baik tak patah ..

    2nd, aku dengar ade org marah untie tu (yg langgar aku )
    "lu gila ka masuk tak bagi signal"

    haha . yes. nasib bukan aku yg bersalah ...

    3rd, baru aku sedar tapak tangan aku  berdarah ..

    4th, aku nampak bonjolan kat peha aku . bengkak besar gila .

    pastu dia bawak aku kat klinik..
    kene wat dressing wo kat luke tu.. sakitt . selama ni aku tengok patient kene wat dressing rileks je. luka besar2 lak tuh , tapi aku sikit je dah jerit2, haha. sakit woo..
    pastu kene injection ATT . HEHE ..

    pastu da selesai semua.. balik2 confirm2 laa aku kene bising ngn mak. nak wat cammane ..
    kene la perintah berkurung . "KAU TUNGGU SAMPAI BAIK DULU BARU BOLEH KUAR RUMAH!" GGRRR ,, =='

    malam tadi sakit2 gak laa ..
    bengkak kat peha besar gilaa . ade bape bijik tah .
    jalan pon kengkang , hehe


    tangan aku. haha


    memang nampak sikit je. tapi sakit .. lebam kat peha tak boleh la nak upload. aurat2 . hehe :)
    tapi besar la..

    hari ni aku start da sakit badan. sakit2 belakang , leher semua nak sakit ,. aduhh nasib badan . malam2 tangan plak yg denyut2 . sabar jelaa.

    thanks la kat hairi n safir die yg tolong aku semalam walau die gelakkan aku . haha

    #end #


    Monday, 4 June 2012

    cuti semester :)

    cuti semester sudah bermula .. :)
     tamat sudah TAHUN SATU SEMESTER SATU . nanti  aku jadi TAHUN SATU SEMESTER DUA pulak. yeahh . da tak junior dahh . da jadik senior .. hehe :P

    tapi sekarang aku kat shah alam . petang ni baru balik MELAKA . pegghh,, rindu gila .. semua dah tanye2 aku ni .. BUTIK, RUL, KAKYUNI, AKAK..  hehe. akk suh datang rumah die,, nanti die nak masak sedap sedap . haha . yess.. seronoknyeee !!

    memang aku tak lekat kat rumah laa nampaknye .. banyak betol janji temu . haha . :P
    jangan jeles taw .. ngee :D
    aku rasa pon mak akan bising kat aku sebab aku asik keluar jee.. haha . tak kisah la, yg penting aku rindukan baby kriss aku . HAHA

    tapi kann .... duit tak de arr .. cmne nihh . tak syok ar duit takde balik kampung. tak shopping agy kat MELAKA ni. errr ~~

    takpe2., tunggu elaun lagi sekali k .. haha . :P

    -------------------------------------------------------------------------------------

    okay . kat sini aku nak cakap laa . .
     dekat someone ni .. nak mention ke tak payah ek ??

    kalau aku mention means aku ni jahat ..

    tapi2 ,... tak payah kot .. haha .. kau bace, kau sendiri faham lah kann ., aku tahu kau selalu stalker blog aku ni .. kannnn ....??

    PLEASE laa.. jangan ganggu aku lagi ..
    aku da takde pape lagi dengan kau . aku takkan terima kau lagi ..
    so, tolonglahh . kau tahu tak SEMAK !!
    SEBELOM TIDUR nak antar mesej wish2 aku ..
    BANGUN TIDUR mesej kau lagi . aduhai .. semak laa kau ni der ...
    lagi satu, kau takyah laa nak ingat2 kan aku . suh aku makan laa, sebelom tidur basuh kaki la ape laa bagai .. woi, aku tahu laa.. oh, sebelom ni. kau buat aku macam tunggul , kesah lak kau kalau aku tak makan ke ape ... HAHA . sudah la woi.. aku boleh jaga diri aku la . tak payah kau nak pesan2 ape bagai . buat semak pale hotak jelah kau ni .. hadoi . tension aku siott . dah2 la eh .. JGN MEMALUKAN DIRI SENDIRI LA ..

    AKU TAHU .. KALAU KAWAN2 KAU BACE NI, DIA AKAN CAKAP AKU YANG JAHAT . SEBAB AKU TINGGALKAN KAU . KONONNYE.. KAU CINTA MATI KAT AKU . THEN AKU TINGGALKAN KAU MACAM TU SAJE .. HAHA .  ORG LUAR BERHAK NAK MEMBUAT ANDAIAN APE SAHAJAA . ITU HAK MEREKA . AKU TAK BOLEH NAK HALANG . AKU TAK BOLEH NAK HALANG KALAU ADE ORG NAK BENCI AND SUKA KAT AKU ...
    SO, TERPULANG LA PADE SAPE2 NAK BUAT ANDAIAN PADA AKU .

    YANG PENTING , AKU BUAT SEMUA NI BERSEBAB .. DAN AKU BUAT UNTUK KEBAIKAN DIRI AKU .... :)
    AKU TAK KISAH ORG NAK CAKAP APE KAT AKU . ASALKAN AKU BAHAGIA .
    LANTAK ORG LA.. MULUT MANUSIA KANN :)

    yang penting, kawan2 aku sume ade by my side .,
    aku sayang kawan2 aku semua .. <3

    Tuesday, 29 May 2012

    yesss ! berjaya :D

    okeh , entry aku harini pasal RESULT laa. ape lagi.. hik3 ..

    alhamdulillah la..  result aku setimpal ngn usaha aku selama ni.. memang tak usaha keras pon .. :P
    boleh la.. semua LULUS ..pointer aku xyah la tahu ea.. hehe .. janji aku dapat naik ke sem 2 .. yess . ! bukan lagi adik junior . hehe . dan aku akan ade junior sendiri.. yesss.. BULI BULI ! haha :P


    lagi beberapa hari lagi nak balik kampung . oh DAMN!., aku tak sangke yg aku akan homesick gile . cm nii .. :'(

    eishh .., aku sangke aku kuat . tetapi tidak begitu . grr ..mane boleh homesick, buat malu je. aku kan brutal. mane boleh nangis sebab homesick .

    haha . 2, 3 hari ni aku tak boleh tidur sangat . sebab bila aku pejam mata je, aku terbayang rumah .. terbayang bilik aku , terbayang katil . damn! aku rindukan kehidupan yg selesa .. :'(

    nak balik, nak balik.. nak balik.. rinduu sangat2 .. rindu gak kat DIA :)

    Monday, 21 May 2012

    rindu + bosan + sakit ...

    macam2 perasaan yg terbuku dihati ini  sekarang . :')

    RINDU , BOSAN , SAKIT HATI , RASE NAK NANGIS, semuanya bergaul menjadi SATU.. :')




    RINDU pada kampung ... , RINDU sangat masakkan mak  .. kalau dulu aku selalu complain mak masak tak sedap .. tapi ... bila dah jauh mcm ni *ceh jauh la sangat :D
    okay, aku betulkan ayat .. bila dah lame tak balik ni ..., rase rindu . . frankly speaking, aku rindu sangat nk makan kat rumah .. tak larat weh ,, makan sini mahal gila .. KAFE HOSPITAL .. cekik darah tol . ayam dah la kecik2 cam 2 jari aku jer .. mahal nak mam**s .. SAKIT WEHH . pfffttttt !




    next, .... boleh dikatekan selalu gak aku makan megi bila time kerja petang . sebab taknak g kafe YANG MAHAL DAN TAK SEDAP ., SUMPAH TAKDE RASE LANGSUNG! lagi sedap la kafe KSKB ! harga pon taklah mahal ..


    nak carik penyakit pulak , asik makan FAST FOOD je kerjanya  . MCD la., KFC la.. perghh . ! 


    taknak la muda2 dah dapat penyakit .. :'(
    keluar bILA weekend . Ahad lak ramai org kat MALL tuh. alasan kedai penuh , so, makan je lah FAST FOOD . 



    argh , nak balik .. damn ! kenape lah rasa lame sangat kat sini ..
    aku harap sangat RESULT semua ok . aku nak balik rumah . nak balik rumah . nak balik rumah. nak balik rumah ,,  PLEASEEE .. nak balik rumah sangat2 ,., tak tertahan rasanya duk kat sini ... :'(




    aku tak kisah berapa kali aku kene angkut barang2 semua . aku tak kisah kalau aku kene marah ngn abg ipar aku, kene marah ngn akk aku, kene marah ngn akk ipar, kene marah ngn abg , biarlah .. nak cakap aku menyusahkan ke ,. apeke .. aku x kisah . asalkan aku dapat balik .. kalau aku x susah, aku xkan mintak tolong sape2 .. kalau aku boleh buat sendiri , aku akan buat dgn kudrat aku sendiri, takkan mintak tolong org lain . . . :)


    BOSAN .. bosan sebab kerja... uwaa.. bila hati dah dekat rumah , so, nak buat kerja pon dah xde hati .. :(
    SAKIT HATI  bilaa staff nurse mengarah2kan student mcm student ni kuli die lak .. mentang2 lahh student sem 1 . sesuka hati je nak arah2 , yg bukan kerja kite pon die nak suh buat . pehhh ... panas waaa ... ! nak buat cm mane .. lumrah kehidupan . sabar .. lagi 5 hari je kat wad tuhh .. pasni pindah wad lain . harap2 wad lain ok lah . xde la nak buat org ni macam kuli batak die lak . *maaf kalau bahasA yg terlalu kasar  . :)


    pape ponn, aku still masih boleh tersenyum :)
    PEACEEE .. NGEE :P

    Sunday, 6 May 2012

    final exam ...

    haha . esok final exam . . betul ke nih ? aku rasa macam sekejap je masa berlalu . warghh ..
    kalau boleh aku nak lulus dengan cemerlang .. tapi kan .... lulus je pon alhamdulillah la sebab aku nak naik sem 2 !! aku taknak sangkut ... nanti tak dapat naik sem 2 .. org lain dah balik kampung cuti sem, aku lak yg tinggal kat KSKB ni nak amik repeat paper ... dan wajib lah aku kene marah dengan ajai n abg . dgn mak sekali sebab aku main2 kat sini ..

    yg lain2 aku tak risau sangat .. aku cume risaukan ANP  je .... sebab tu yg aku paling lemah ...
    hurm ..
    disIni saya, roziana binti saleh ingin memohon maaf kepada sesiapa yg mengenali diri ini. jika ada salah dan silap saye ... doakan kejayaan saye dalam final exam ini ..
    saye nak naik sem 2 !!!!
    dah insaf da.. taknak main2 lagii .....

    dah la. ape yg aku merapu nii .. nak study dah nii. bye ...

    Sunday, 29 April 2012

    ELAUN :)

    alhamdulillah, akhirnya elaun aku dah masuk ... :)

    maka, bermula lah kehidupan aku ditanggung sepenuhnya oleh KKM ..
    TIADA lagi duit belanja dari mak apak, TIADA lagi duit dari abang dan ajai ,. sedih DOHH ..

    rasanya aku tak cukup besar lagi I MEAN,, umur aku masih MUDA lagi jika nak tanggung diri sendiri ...

    uwaaaa ...dah tak dapat duit dari abang lagi , pasni abg dah x blanje aku dah laa .. ajai pon same, sume aku kene gune duit sendiri ,, ala.. ape ni. mane aci .,. aku lom dewase lagi.. kene la diowang tanggung .. huhuhuhu :'(


    elaun masuk dalam  1300 lebih la.... 500 tolak duit hutang bende2 sume kat kolej ni .,.
    300 kasi mak n apak .. 168 hutang abg .. waa... da tinggal sikitttt ,, mcm mane nak shopping nii.. hehe .. aduhai .. :P

    esok nak balik kskb dahh .. 2 minggu .. lagi seminggu lagi nak exam FINAL .  YA ALLAH .

    aku taknak .,,,,,,,,,,,,,,,,GAGAL lagi ....

    ouhhh .,... tiada apa yang dapat diungkapkan dengan kata kata di saat ini ...
    letih dgn kerja . letih dgn segala2nya .. pindah2 asrama bagai . ibarat pelarian .. letih .. letihhhh ...

    lepas exam ade praktikal lagi 3 minggu . ppindah semula ke klang ... aduhaiiii .. x terurus hidup aku  lahhh ..

    risau dengan exam. takut nak expect the unexpected ... :'(


    ONLY THE BEST CAN WIN . :))

    Saturday, 21 April 2012

    cepat nya masa berlalu :D

    cepatnya masa berlalu ., pejam celik je dah 2 minggu dekat sini .. :)

    sepanjang 2 minggu aku berkerja sebagai nurse ni * ayat tak agak2 :p  mcm2 pengalaman yg aku dapat . semuanya best2 belaka .. :) yg kelakau pon ade gak .. tengok2 patient punya ragam .. haha . ade auntie yg comel walaupun da tua ..  kelakar sangat .. serius .. kerja aku amik observation jelah . bosan jgak. setiap  4 jam nak amik . law gune manual  nak amik BP lagi la penat . nak pam2 .. aduhai, kadang2 guna gak yg auto *kalau puan tahu mesti kene mrah :p.. pastu ade patient nak g toilet, bawak la naik wheelchair tuhh.. hehe ,, tukar pampers ... tukar baju . cabut branula paling best . haha .macam2 kerja lagi la.. huhu , amik temperature , kemas katil, pasang bedsheet .,awesome :D

    kadang2 aku malas nak g keje gak . sebab belajar dlm kelas lagi best ..tapi ngntok lak.. huhu ..

    staff nurse semua okay , puan pon okay la jugak . setakat ni takde masalah .. aku happy kat sini .. i mean happy dengan org2 kat sini , JAMIE, FEZRA . semuanya buat aku happy . at least takde lah stress sangat .. rase macam nak roomate ngn MINAH 2 ORG  ni je kat sg buloh .

    tapi kesian gak kat roomate aku yg sekarang (mira) dia okay je . cume kuat tido. haha :p
    takpelah .. die pon same gile gak ngn aku. kire boleh ngam lahh .. cian FEZRA xde roomate tuk sem depan .. huhu ..


    okay . cerita pasal final exam ..

    around the corner je beb ! 7 mei . 2 minggu lebih je lagi . eishh ! biar betul ni . macam mane nak hafal anatomi ni wey ..perghh .. ni yg stress ni !!

    macam tak caye je.... adakah aku bermimpi .??  aku nak naik sem2 . nak pakai bip KALER HIJAU .
    haha .. yg lain3 x risau sangat .. anatomi tuh ... alahaiiii ... mase prep tadi aku study taw .. tapi fokus 15 minit. hehe .. budak2 sume bising . then aku start ar tersenggut2 .  haha .. last2 da ngntok sgt, aku pon blah  naik atas terus tido atas katil. lagi best . haha ..

    esok kerja pagi . lemahnye nak bangun awal. malasnya nak amik observation .. huwaa.. nak balik ksksb .. suasana di sini tak best .,. tak dapat lepak2 kt kafe .. busann ...hidup di sini hanya untuk g hospital je. , dah memang itu tujuan aku berada di sini kan.

    aku tak sangke ade yg cakap aku ni sumber inspirasi die la. haha. amboi, takyah la sampai cmtu . malu aku .. BTW  thanks la ye farahin .. hehe :p

    tata .... :D 

    Monday, 16 April 2012

    EMOSI ..

    EMOSI . kenape tah sejak 2,3 hari ni emosi aku tak menentu . rase sedih ... asal malam je sedih ... sikit2 rase nak  nangis je .. cume aku tahan je lahh . takkan aku nak nangis lak .. buat malu je jamie ngn fezra nampak .. tapi malam tadi aku nangis bawah selimut ,, kenapa kalau SAKIT HATI AIR MATA YANG KELUAR .....totally hate this feeling ....

    selalu dalam bilik suare aku je yg gelak .. haha .. ceria kan aku ? aku tak seperti yg di sangka . di sebalik senyuman ade kedukaan lah :) entah la ...

    asik aku je nak kene faham org , kenapa org tak pernah fahami aku ,... kenape selalu macam ni ek . jahat sangat ke aku nih ?? memang aku dilahirkan untuk macam ni ehh .... aaaaa .. tension ...

    ke sebab aku tension ngn kerja .. ke mental n fizikal aku letih ? dengan stress sebab result exam aku , fikirkan nak final lagi ..,nak kate kerja penat , boleh tahan lah penatnye ... tapi .., entah lahh .. ape lagi yg aku nak sebenarnya ...

    aku tak fahammmm !!

    pasal kerja ? kadang2 aku seronok  gak kerja ... macam2 gelagat patient yg ade .. haha .. alhamdulillah, rase geli tu dah semakin berkurang .. hehe .. ade laa sikit2 .... ngee .. esok kerja petang .. ade assignment lak tak siap.. aduhai .. ingatkan praktikal xde assgnment ,,, bosan lahh .. stressss ....

    hmm .. okay lah .. gudnite . doakan aku tak sedih2 lagi . huhu :)

    Monday, 9 April 2012

    PRAKTIKAL .....

    esok maka, bermulalah episod kehidupan aku sebagai nurse. haha ..
    pelatih jer pon ..bekerja di wad ...

    pagi tadi pukul 8 dah siap2 dah nak g angkut beg ke bas ... barang masya ALLAH memang bnyak lahh .. luggage aku yg paling besar tu akau guna .. haha . baju tak bnyak .. tapi , aku sumbatkan bantal semua dalam tu . nasib baik mira ade tlong aku . haha .. bntal aku bawak 1 jer.. takde bantal peluk lah ... uwaa.. :(


    3 beg je.. simple right ?tapi berat gila... haha ..sorry  gambar gegar ...



    yg ni jiran sebelah aku . hazimah .. haha

    one more time.. :)

    tapi nasib ade 3 beg je .. tu pon aku tapis .. baldi, gayung semua aku tak bawak .. tapi bila dah smpai sini.., rase menyesal lak tak bawak ... aduh .. nak guna kottt ... terpaksa lah nanti g beli ... adess =='



    okay ... sesampainya disana ....
    HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH KLANG .....
    wow, pink kaler maa.... haha ...

    masuk je asrama die .... sebilik 3 org ....

    jamie , fezra , akue .. kamilah roomate ,..



    roomate pilih sendiri. haha ... masing2 masuk air .. aku nak tido pon diorang bole buat kelakar sampai aku nak tido pon tak jadi. hahaha .. aduhai koraang ....bole jadi gila mcm ni ..


    bilik dia ? masyaALLAH .. errrkk.. nak komen pon aku tak berani.. tapi bila masuk je, semerbak bau hancing tilam menerpa di hidung ku .... ADUII..tilam nipis .. tompok2 ... hancing doww!
    errr.... then aku cepat2 pindahkan tilam ..tukar tilam ke bilik yg xde org.. amik tilam yg elok sikit .. aduhai.. sumpah penat la. nasib tingkat 2 ... kami sapu , mop, lap kipas , denagn lantai yg ade simen pecah2 .. hmm.. serius nak nangess .. lagi best hostel kskb .. kecik tu tak kisah, asalkan bersih .. dah la berhabuk.. aku harap aku tak sakit .. sebab aku memang selalu jer sakit. nasib dah kene injection immunity . hehe :)

    katil ada 3, meje study ade 2 (sangat kecik okay ) . locker ade 2 (kecik sangat) kene share pulak. aduh.. nak buat macam mane.. hadap jelaaa....














    haha ..cantik kan ??
    haha ...  hmm ... tadi pon ade masuk dlm hospital kejap... crowded sangat ...
    YA ALLAH . berikan aku kekuatan untuk menempuh semua ini :)

    esok start orientasi ,,sampai selasa . rabu public holiday .. then khamis baru start kerja ....
    khamis : pagi
    jumaat, sabtu : petang ..
    ahad : cuti lagi .....

    hehe .. wish me luck. aku harap aku tak geli dengan apa semua yg aku kene hadapi .. AMINN ;)

    Tuesday, 3 April 2012

    NEXT STEP .. :)

     EXAM WEEK  dah lepas .. aku just harap aku lulus jer lahh ..
    next week dah PRAKTIKAL DAH .. aduhaii .. macam2 aku dengar dekat asrama tuh .. air kecik la.. asrama buruklaa .. mcm2 haihh .. ade yg cakap lecturer garang la .. macam2 tol nak psiko . RUNGSING I DIBUATNYER ,, HAHA ..

    biarlah ape pon  yg akan berlaku . yang pastinya aku takkan boleh lari .. hadap jela ape pon yg berlaku ,. dah name pon student . memang wajib lah kene marah . nak belajar kan .. kalu x kne marah , maka, pembelajaran takkan berlaku la.. hehe . cewaahh , madah berhelah lak aku disini .. haha . padahal ayat pasrah jer tuh .. haha .. :)

    tadi .. puan zuraidah cakap ...shift 3 hari memang office hour .. aduhaii lahh .. then yg pempuan dok asrama dekat KLANG tuh ... sape yg kerja petang .. ( 2 pm - 10 pm )  kene turun study dekat bilik study ,, ala, mcm PREP la kirenya ,, dari pukul (8 am -11 am) .

    yang kerja pagi (8 am -2pm)  , pukul 3 dah kene turun prep ,, aduhaii ,,
    takde mase nak tido lame2 .. nak suruh kiteorg ngntok time kerja ke puann ..
     kiteorg bukan budak sekolah menengah laaaa ....... memang ak tido la time prep tuh . tak ubah mcm sekolah menengah la ..di paksa2 nak study . sekolah mnegah aku pon tak cm gini ..  sakit jiwa aku dengar .. hmm ..


    stress oi !! 



    takpelah ni just first move aku untuk mengejar cita2 ,,.
    YAKIN BOLEH ROZIANA .. ape pon cabaran akan ku tempuhi dengan redha !
    haha .. isyaALLAH , aku boleh lakukan semuanya .. dengan kawan2 kat sini, aku harap aku boleh :)




    lupekan kisah CINTA , buat sementara .. yang penting fokus .. walau kadang2 aku dibaluti rasa kesunyian  dan kekosongan .. bila aku kat kelas jer aku seronok, gelak tawa ngan member .. tapi bila balik bilik, nak2 time baring2 nak tido tuh .. huh ! rase sunyi jer dohh .. nak wat cmne  kn.. REDHA je lah ,,



    lagi satu ! ELAUN .. cepat lahh elaun.. masuk laaa.. aduhaii .. aku dah tak larat nak mintak mak lagi ...
    tak sanggup aku  nak biar mak aku susah sebab nak kasi aku duit belanja . sumpah tak sanggup ..

    harap2 dapat la secepat yg mungkin ... AMINN ,.
    Doakan aku berjaya di klinikal nanti ... :)

    Sunday, 25 March 2012

    exam just around the corner ..

    exam mid sem lagi 2 hari jer lagi ...
    tapi aku ......
    masih lagi di awang awangan ....
    aku stuck dekat anatomy ... 
    malam tadi aku study gak anat.. tapi ....tak leyh nak 100% concentration .. 
    YA ALLAH ..

    ade gak yg member aku dah study gila2 ...macam nak FINAL lak aku tengok ...
    hahaa .. memang la MID SEM jer .. tapi kan .. kalau fail kan malu .... 
    aku just pelik .. exam anatomy sejam je .... tapi bnyak bende nak kene bace ... eee .. pening laaa ...
    kadang2 aku tga study2, aku jerit sorang2 .. roomate aku pon pelik . haha .. 
    memang mental disorder ke aku ni .... 

    aku jenis memang tak boley nak fokus benda tu dalam mase yang lama ,, paling lame pon 5 ke 10 minit ...
    then, start la aku tgok cermin , .. picit2 muke laaa... aku mkn coklat la .. mcm2 la... adui .. roziana .. bila nak berubah ,...ni bukan SPM  okayy .... 

    mane janji2 aku dulu ,,, janji2 yang akan study betul2 ,...
    janji yang aku takkan ulangi kesilapan aku yg dulu ....
    untuk mid sem ni aku just harap aku LULUS JER .... 
    untuk final ni .......ak tak yakin aku boleh dapat 4 flat .. tapi aku akan cube sedaya upaya aku ,....
    tapikannn , bile dah praktikal mesti lagi malas nak study kann .... adusss .. yela.. kerja penat ....
    aduii .. macam mane nak manage time nihh .. aku dah la lembik .. sikit2 penat .. nak tido jer ..lembik btol badan aku ni .. aku nak jadik KUAT LAAA .....



    lepas ni dah praktikal .... 
    dah tak dok KSKB dah ... dok hostel kat HTAR , KLANG ..
    aduss ,, macam tak best jer .,.. 
    bukan tak best ape ... just nak pindah randah ..
    malas dowhhh .. nak angkut2 barang ape semua .. eeeee.. leceh dohh !!
    aku dah la tak suke bende2 yg merumitkan ... macam mane nii .....damn ! 
    YA ALLAH , BERIKAN AKU KEKUATAN ...


    SOAL HATI .....
     aku taknak cerita lagi pasal hati dan perasaan disini ....
    entah la .... 
    hanya kawan2 lama je yg faham perasaan aku ...
    aku memang tak tetap pendirian .. 
    yes ! nak cakap aku jahat ? silakan ...
    aku rasa aku dah banyak  beri peluang .... 
    nak cakap aku tak faham kau ? silakan .... 
    sebab kau lagi banyak kali tak faham aku ... 
    TAKPELAH ...AKU HAPPY DENGAN KAWAN2 AKU DISINI ...
    DIORANG BOLEH BUAT AKU HAPPY , BOLEH BUAT AKU GELAK .....
    AKU SAYANG MEREKA .. :)

    sudah lah .. aku malas nak fikir benda yang tak sepatutnya aku pening kepala ..
    fokus utama aku disini ialah , BELAJAR ..sebab setiap benda yg tak berape nak elok aku buat disini, aku mesti teringat kat mak bapak aku ,... 
    kalau kawan ajak aku keluar , aku mesti ingat pesan mak aku ...
    GUNA DUIT , JIMAT2,, JANGAN NAK MEMBAZIR SANA SINI ....
    sebab aku sendiri susah .. mak aku susah , bapak aku susah .. aku bukan org kaya ....

    TAPI , nanti bila dpat elaun , boleh la kott , nak membazir sikit .. haha ...
    sekali sekala .. ape salahnyerr ... DENGAR KATE ELAUN NAK NAIK ...
    tak tahu laa aku ... kalau naik , bagus ALHAMDULILLAH ..... :D

    pastu, aku ade dengar khabar angin mengatakan ......
    rules baru ... TAK BOLEH KELUAR SELEPAS PUKUL 7 ! 
    OMG ! 
    gila bosan ... even aku kat rumah pon mak kasi aku kuar malam.. tapi balik kul 10 ...
    COME ON LA .. tak REMAJA  la mcm nih .... 
    kalau pukul 10 tuh boleh blah lagi laa .. ni kul 7 .. pergh ! 
    waktu student la nak enjoy2 ngn kawan .. nanti dah kerja .. tak leyh da nak wat cmtu .....
    aaaaa ,, nanti kalau balik kmpong pon , tak leyh nak lambat2 . kene rushing sebab nak smpai sebelom kul 7.
    timbang rasa laa sikit ... 
    ADUHAII .. kasihanilah kami KMM .. mcm sekolah dah ..... nak FREEDOMM !!!

    EH2 .. lebih2 lak aku luah perasaan kat sini kann.. hehe ..
    byee .. doakan aku yang terbaik ... AMIN .. :)


    Kosong-Najwa Latif [with lyrics on the screen] [HD] (Studio Version) [Un...






    segala kata cacian yang telah engkau berikan ..
    membuatku rasa kosong kosong .....



    lagu ni takde kene mengena ngn hidup aku pon ... just aku suka dengar ...
    hehe ..walau pon rentak die agak mendatar .. tapi best laaa... ngee ..;)

    Friday, 23 March 2012

    STRESS :'(

    minggu ni aku sangat stresss ! dengan OSCE .. semalam aku trial osce teruk gila . rase macam ape yang aku buat semua RUBBISH . nangis kot  aku sebab x dapat buat ..rase mcm aku tak pernah praktis jer .. arghh . stress laa .. malas nak cerita pasal bende ni . pasni yg real punye aku nak buat betul2 la .. :D

    aku serius stress .

    STRESS DENGAN STUDY .
    STRESS DENGAN ANATOMI  ..
    STRESS DENGAN BENDA YG X SEPATUTNYA . .

    arghh !

    YA ALLAH .. BERIKANLAH AKU KEKUATAN ..
    UNTUK MENEMPUH SEMUA INI ..




                                 GENG2 DALAM KELAS ... :D





                                       WITH FEZRA AMALINA ..


                             SAJE POSING DALAM KELAS .....



    AKU  BOSAN ......

    HAHA . OKAY BYE ..

    Saturday, 10 March 2012

    kehidupan baru .. :)

    asalammualaikum ...

    dah lama aku tak mengupdate blog ini ....
    pejam celik pejam celik , dah 3 bulan aku berada di KSKB sg buloh ..
    dah MID SEM . dan sekarang aku tengah cuti MIDSEM .. seminggu jer pon .. dapat lah balik rumah ...rindu kot .. puas jugak la aku merayau .. kadang2 aku bergerak solo jer .. member semua takde .. :'(
    tapi aku tak kisah .. asalkan aku puas menikmati cuti ini .. haha :) lepas ni 3 bulan maybe tak dapat balik beb .. balik terus cuti sem jer ....

    dua minggu lagi akan exam mid sem .. tapi aku .........still tak serius .. banyak yg aku tak catch up lagi . especially anatomy ...tension nyer .. bila duduk sane aku rase macam tak cukup sehari 24 jam .. aku rase letih yg amat sangat ..tak revision lagi ... adesss ...


    okay . aku nak ceritakan kehidupan aku kat sana ..

    so far , aku okay jer ... mmber2 pon semua okay ..ade je la yg sikit2 aku dengar org bercerita pasal aku , tapi lantak kau lahh .. aku dengan hidup aku .. sikit pon aku tak kacau hidup kau .. :).. aku pon tak tahu kenape la org ade je yg x puas hati dengan aku sejak dari zaman sekolah lagi ... arhhh ! lantak lah . malas aku nak fikir org yg takde kene mengena dalam hidup aku .. hehe ...





    haa.. yg ni lah roomate aku ....
    name die MIRA  terengganu mari ..hak3 ..
    aku mase nak register bilik, die ade kat sebelah aku ... aku dah dapat tangkap dah .. dia akan jadik roomate aku ..so, aku tanye lahh .. asal mane .. ASAL dulu aku tanye .. bukan nama .. hak3 ...
    so dia cakap TERENGGANU .. dalam hatri aku cakap , alamakkk.. habis la.. org ganu .. tak dapat la aku nak kasar2 ngn dia.. hahaha ....

    tapi .. bila dah masuk minggu ke 2 .. dah okay dah ., dia cakap pon xde la bunyi sangat ganu dier.. haha ..kiranya aku boleh faham la ... die pon tak kisah kalau aku TERmaki die .. TER okay ! aku tak sengaja ... die tak amik hati .. cume satu la aku nak komen .. die kuat tido ... hahah.. dan penakut ! ...



    classmate aku ade 96 semuanya .. ramaikan ? haha . ade je yg aku tak kenal nama.. ramai sangat lah ....
    antaranya ialah ...

    yg ni siti nur idayu ..die ni sekepala ngn aku .. hak3 ..boley la nak kasau2 ,., dok kat melake .. walau asalnye kelatan ..so. dia ni dwibahasa boley la.. kelate ngn melake.. hehe ...


            kami 3 budak MELAKA ...





                  yg ni tia .. :)





     yg ni nasuha .. kaki kutuk same ngn aku.. hahaha


                         

     ni lah antara barisan tempat dudk aku .. haha .. :)
     nadirah farhana ganu :) kawan mase oriemtasi ,...




    yg ni masa hari sukaneka nursing day :)




                        nur madihah ....





          yg ni pic aku mase nursing night .. biase jer .. tak dress up mane pon .. duit pon pokai .. hehe






          nadirah farhana ngn wan zulkalnain . haha .. wan budak nakal dalam kelas ... :D


    seronok lah dekat sini .. even penat ... memang hari2 aku ngantok dalam kelas .. hari2 stress .. dengan stress xde duit .. stress study .. penat ... semuanya bercampur baur ... tapi so far, aku happy berada di KSKB SG BULOH ..:)




    ok bye ..
    only the best can win ...

    Sunday, 26 February 2012

    hari hari yang berlalu adalah memenatkan ..

    asalammualaikum ..
    dah bersawang dah blog aku sbb lame tak update . haha .. :)
    busy laa.. online gune fone jer . mane laa aku nak layan blog2 ni semua ..

    dah 2 bulan lebih aku di kskb . hampir 3 bulan la kan ..
    minggu depan CUTI MIDSEM , then EXAM midsem.. erghh.. exam ker .. awalnyer ..
    hehe ..

    study ? okay laa .. aku tak kejar nak jadi best student pon kat sini ..
    cume ...anatomi  TU JE YANG SUSAH SIKIT .. bukan sikit .. susah banyak jugak lahh .,. 100% fakta . klau tak ingat, mmg tak dapat nak jawab exam la ..
    badan teramat lah penat ... toksey cakap lah kan .. haha . :)

    aku risau jugak pasal exam ni ..fail satu subjek kene repeat sem doh .. gila la kau ....
    arghhh ...


    banyak betul aktiviti .. ade banyak jugak pic aku nak share ,, tapi aku xde mood la nak upload .. haha ,.
    nanti2 la.. tunggu aku ade broadband baru aku rajin nak berblogging ..

    elaun lambat lagi .. hujung bulan 4 .. bertambah kering la duit aku ..
    ala..sedihnyerr ....

    so far, aku dapat ramai kawan kat sini . semuanya okay2 . ade je yang aku x puas hati ... tapi aku buat bodos je la.. haha , aku still dengan cara aku . tak suka lantak kau laa.haha


    lately ni blog aku boring kan . xde gambar pon.. haha ..
    suke aty aku le .. blog aku. bukan blog ko. haha .. k la.. daaa ..

    Wednesday, 11 January 2012

    kesakitan yang luar biasa ..

    asalammualaikum ..

    aku nak kongsi cerita kat sini ..pasal kesakitan yg aku alami ..
    sepatutnye aku dah start kelas ... dah 3 hari aku tak pergi kelas sebab aku mc ....

    nak tahu aku sakit ape ?
    aku pon tak tahu actually ak sakit ape ..

    bermula dari hari JUMAAT .leher aku belah kiri dah ade rase sakit .. but sikit jer... aku ingatkan aku just salah bantal.. aku dah cakap dah dengan kawan2 aku, diorg pon cakap salah bantal..so, aku pon ignore jelah ...

    SABTU pagi , aku tak rase sakit .. aku ingat dah okay ..
    sabtu malam semase berada di auditorium , leher aku dah start sakit .. tak boleh nak toleh ke kiri ..ke kanan boleh ..aku cuba jugak lawan kesakitan tu dengan menoleh ke belah kiri secara perlahan2... tapi makin sakit adalah ...

    lepas majlis penutup di audi .aku pon berjalan balik ke bilik... mase tu dah start sakit dah.. nak baring  pon susah..
    aku letak mnyak kapak pon tak berkesan.. aku pinjam balm dari kak fatin ...
    aku sapu2...
    then aku tido ..tido pon aku tak nyenyak ..sebab die berdenyut2..

    PAGI AHAD ., kesakitan makin teruk ... nak toleh pon tak boleh .. terus aku cakap dekat senior leher aku sakit ...diorang cakap salah bantal jugak.. aku cakap lah , tak mungkin salah bantal sebab kesakitan nye lain macam.. siap berdenyut2 ..

    ade jugak beberape org yang sakit .. termasuk kak athirah .. kaki dia sakit dan ta boleh nak jalan sampai kene papah .. abg yasma ( jpp) cakap nak antar kiteorang pergi hospital.. tapi petang ..selepas program selesai ...

    then, orang lain syok2 buat aktiviti, yang sakit ni duduk jer kat belakang tengok .. aku nak ketawa pn tak boleh ..sakit sangat ,,, effect sampi ke tekak .. nak telan pun susah ..kali ni, kalau aku duduk diam pon tetap sakit ..berdenyut2 ... hampir 12 jam jugak aku menahan kesakitan ... sumpah sakit ...!


    pukul 2 program habis .. kiteorg makan .. aku tak boleh makan lagsung sebab tekak aku terlalu sakit ..aku kirim roomate aku bawak makanan aku kat bilik...so dalam pukul 3 kot .. abg yasma bawak aku , kak tirah denagn siti fatimah .. die pengsan ... nasib la aku tak pengsan..kalau pengsan ,takde sape larat nak angkat aku.. hehe ..

    then, abg tu bawak kiteog g hospital sungai buloh ..lepas nombor kak tirah , nmbor aku ...
    satu nombor tu dalam setengah jam baru tukar ..masyaALLAH lame gila., bayangkan, dari pukul 3 lebih , sampai 6 lebih baru aku dapat jumpe doktor...

    kak tirah dah lama keluar ..aku kene tunggu lame2.. sampai aku menangis2 . tak tahan sakit sangat ...
    then , aku pon jumpe doktor..kak ema yg teman aku ...
    doktor india,lelaki ..
    dia tanye la..kenape bolehh jadi macam ni ....
    ade angkat barang2 berat ke..
    aku cakap la takde..orientasi jelahh...
    doktor macam marah la..kenape orientasi nak buat ganas2..
    doc tu marah kak ema.. tapi  kak ema bukan JKO dgn MPP..
    so, die cakap la bukan die..

    doktor tu marah sebab ramai dah budak ksksb g hospital tu ....
    ayat die yg aku paling ingat ..

    DIORANG DATANG SINI NAK BELAJAR ..BUKAN NAK JADI PESAKIT.

    lepas tu, doc tu pegang pipi aku, die pusing2 kuat2..pergh! aku pon menjerit lah sakit kott!!

    then dia tanye ., ade allergic ubat tak.. aku cakap la takde..mane ler aku tahu.. ade ke tak...

    then die suruh nurse inject VOLTREN dekat aku punye b****t ..harap2 faham la eh..hehe,,,
    lepas inject tu terus aku rase lega... dah tak berdenyut2 lagi leher aku ....
    lepas tu g buat x ray... nak tengok la kot2 leher aku patah ke ape ke kann...

    sementara nak tunggu masuk bilik doc tu balik..., mata kiri aku dah start bengkak sikitt...
    aku juz ingatkan gatal ke ape,aku diam jer... dah masuk jumpe doc.., doc cakap takde pape.. muscle tegang jer...

    pastu ,kak ema g amikkan ubat aku,, then mate aku semakin teruk .. kiranye effect ubat tu sangat cepat ...
    bengkak dah naik sebelah kiri ...
    aku terus cakap kat kak ema.. die pon terkejut..'.takkan lah kau ellergic voltren pulak..'
    then terus abg yasma masuk bilik doktor tu balik.. cakap aku allergic...
    doc pon terus cepat2 suruh nurse bagi ubat lain ..die cucuk tangan aku dengan jarum tuh... panjang gak la..sakit weyy ... :'( ..then die kasi ubat lain la..maybe nak stopkan allergic tuh.. terus aku kene tahan wad pemerhatian ...

    rupenye siti fatimah pon kene masuk wad tu.. abg yasma mintak kiteorg sebelah2 katil..senang die nak tengok ..then , mata aku dah semakain teruk..aku sendiri nak tengok muke aku pon aku tak sanggup...nak pandang abg yasma pon aku segan der..haha .. fatimah sebelah aku ni dah sedar... dan dah bole balik...
    abg yasma amik die...tinggal la aku sorang kat ward tuhh... tehn, aku pon tido jelaa...
    tapi tak nyenyak pon.. sebab bising .. ramai pesakit .. abg yasma selalu mesej aku.. tanye keadaan aku.. kesian dia. aku bnyak susahkan dia dengan kak ema ..maybe die rase bertanggungjawab ...

    yang aku paling sedih , pergi hospital sebab sakit lain, kene tahan wad sebab sakit lain.. aduaii.. lucu pon ade jugak.. hehe ...
    thn dalam kul 5 pagi doc check aku.. die cakap masih bengkak lagi.. kalau dah surut betul baru boleh keluar...
    abg yasma mesej aku ..cakap die nak datang ...
    then, aku pon tertido...

    bangun2 jer, abg yasma ade dengan doc...
    doc tanye laa...nak balik ke tak..aku cakap lah nak .. kalau boleh, aku nak g kelas jugak pagi tu...
    then doc check2 , bole balik...

    aku kesian dekat abg yasma sebab aku susahkan dia..pagi2 dah datang nak amik aku ...pakai baju nurse lak tu..sebab takut tak sempat nak g kelas.. aku terhutang budi sangat dengan dia dan kak ema..
    then lepas amik ubat ape semua, abg yasma turukan aku depan hostel..kak ema dah tunggu... rupenye abg yasma suruh kak ema teman aku sampai dalam bilik.. baiknye... aku susahkan diorang lagi ..

    then dah masuk bilik, aku pon tido... aku inform dekat penyelaras kelas aku ..pn zuraidah.. then aku tido....
    bangun2 makan ubat jer...

    malam, aku punye bengkak still ade lagi...
    aku pinjam la nota hazimah sebab aku nak salin..banyak gila..sehari punye belajar...pergh..
    aku rase rugi la..sebab tak dapat pergi kelas.. then aku mesti kene duk belakang ...

    mase malam tuh,, aku tengah salin2,, aku start sakit balik...
    berdenyut2 ...aku tak tahan ... tapi aku kuatkan jugak bace sikit2 nota yg ade... beberape kali jugak aku mengerang kesakitan .. mira pon cakap g tidur je... tapi aku degil.. mata pon da mengantuk.. sebab aku makan ubat ... sampai aku tak tahan sangat, aku terus baring ..aku dah makan ubat tahan sakit pon aku tetap sakit jugak...

    aku tertidurr..sampai pukul 2 pagi aku sedar balik sebab sakit.. then aku sedar lagipukul 3.30..sakit sangat ..
    aku tak tahan..sebab aku tak boleh nak bangun... aku mesej abg ..abg call.. aku nangis la..sebab aku sakit sangat.abg cakap die x leh buat ape..sebab esok die kene g ukm..die suh aku tahan je sampai pagi..esok tak payah pergi kelas..

    aku nagis dalam bilik mase tu..aku tak tahan sangat .. then aku tertido .. aku tengok mira tengah siap2 nak g kelas.. aku cakap la aku x pergi...pagi tu aku nangis lagi..sebab aku tak boleh nak bagun ..leher aku tak boleh support kepala aku..sumpah sakit ...
    then pagi tu ajai call aku .. cakap aku sakit ke.. die cakap die nak bawak ak g klinik.. die suh aku call warden ..mase mle2 penyelaras taknak lepaskan aku ... ajai call die...then selepas beberape minit, dah boleh dahh..aku kene pindah kat bilik bawah sekali..smentara tunggu ajai..pastu, aku tertido lagi...

    sedar2 je ajai dah datang dengan abg zubir ...
    diorang bawak balik aku ke shah alam.. mula2 ajai nak suh aku tido rumah die..yelah...sebab aku nak uruskan diri pon tak larat... macam mane aku nak dok hostel...
    tapi penyelaras tak kasi...kecuali dapat mc seminggu ...

    then pergi klinik, aku dapat mc sampai hari jumaat ...
    dah mintak izin warden .. die beri kebenaran ... so, malam tadi aku tidur rumah ajai ...
    aku memang tak inform mak sangat..sebab aku taknak emak susah hati....
    mak cakap die jumpe ustaz..ustaz cakap ade 'benda ' ganggu aku ....
    mak pon suruh aku bace ayat kursi banyak2 setiap malam...
    surah yassin letak bawah bantal.....

    aku pon perasan jugak..sebab bila aku tidur, selalu jugk aku tersentak2...
    emak cakap ,makan ubat doktor tu baik sekejap je..kene balik kampung berubat ...
    tapi mcam mane .. aku nak g kelas... walau aku dapat mc sampai jumaat, esok dah sihat, aku nak g kelas jugak ..aku taknak ketinggalan .....

    apak datang rumah ajai..sebab nak kasi aku air yang ustaz tu ade bace untuk aku ...
    kesian apak ...susah datang dari melaka ke shah alam..
    emak susah hati.. nak makan takde selera sebab aku sakit ....aku taknak susahkan mereka lagi...
    YA ALLAH, berilah aku kesihatan ....
    aku taknak sakit2 lagi YA ALLAH ..jauhkan aku dari gangguan makhluk halus....

    chinese new year ni aku balik ...

    aku berubat lah nanti..harap2 aku boleh bertahan lah .....
    so far, malam tadi aku dah boleh tidur... tak sakit sangat dah ..
    alhamdulillah.. malam kang aku balik hostel ..
    harap2 malam ni aku tak sakit lagi ..sebab aku nak pergi kelas...


    doakan aku semoga cepat sembuh ...  amin ...

    MINGGU ORIENTASI ADALAH MINGGU YG MEMENATKAN :(

    asalammualaikum..

    dah seminggu aku berada di KSKB SG.BULOH..seminggu yg amat mencabar buat diriku.. seriously.. nak tahu knape?ok..biar aku ceritakan...

    1st day melangkah ke KSKB.. impression aku, not bad
    ...cantik.. agak besar.. bukit? alamak..tinggi
     gila la.. yg hantar aku ,emak apak dan abg jer ...

    then aku pn meneruskan dgn register..
    ok la..diorg pny management bagus.. jawatankuasa orientasi (JKO) melakukan kerja dgn baik ..good job..
    then, mase rgster bnyk mmber dah aku tegur..peramah betul aku ni..haha.. iyelah..nak.. crik kwn baru la katekan..haha..mase register aku adalah jumpe member2 aku yg kenal dekat pages KSKB tu ..hazimah maslizah, nabilah, are, azam, siti fatimah , faeezah , macam2 lagi la.. kiteorg pon terus geng sama2.. aku dengan hazimah dengan mas terus la jadik geng ..maklumlah .. sama2 selatan . sama2 kasarnya.. hehe ..

    dekat sini memang susah nak carik orang selatan .. MOSTLY pantai timur je ..
    aku pon kene la cakap elok2 dengan diorg .. sebab aku tak boleh nak kasar2.. takut diorg kecik hati pulak ..

    so, mase register bilik, aku tanye la. boleh ke nak same bilik dengan kawan .. die cakap tak boleh .. next sem baru boleh .. alaaa :( . lepas tu, aku jumpe member yang lain , bole jer diorang nak same bilik ngn member die.. perghh . sakit hati betul .. bila time aku jer tak boleh ! arghh .. tensionn ..

    so, aku dapat blok F , aras 4 nombor 21.. tingkat 4 daripada 5.. haha..
    jenuh jugak nak angkut barang2 aku bawak naik atas.. naseb baik lah abg ade.. die yang pikul beg aku yg sebesar2 alam tu.. haha ..

    sebilik 2 orang .. agak luas jugak lah bilik tu.. cantik . almari panjang .. banyak benda boleh isi ..
    meja study pon besar .. sangat selesa.. bilik aku berhadapan dengan bilik tv dan dekat dengan tandas.. tapi tempat basuh baju jauh sikit...

    roomate aku name dia mira .. budak terengganu .. tapi okay lah .. die punye loghat tak pekat sangat .. kalau tak , jenuh jugak aku nak fahamkan .. haha. dia baik .. banyak tolong aku time aku sakit ..


    HARI ORIENTASI BERMULA .

    lepas kemas2 beg ape semua .. family aku pon balik ...aku tak nangis taw .. serious! hehe
    aku just rase cm sebak sikit jerr..yelaaa.. 1st time kot dok jauh dengan family .. hehe ..

    petang tu orientasi pon bermula .. kiteorg kene pakai t shirt yg die kasi , beg, buku , topi yg dia kasi ..kalau tak bawak semua tu, kene denda ...

    MPP DAN JKO  memang sangat2 garang .. kiteorg asik kene tengking jer ..
    aku memang rase nak nangis la.. sebab aku memang tak suke orang nak tengking2 aku ..
    kalau kiteorg jalan lambat sikit mesty kene jerit .. LARI2 ! CEPAT2 !!
    pergh .. memang pressure la rase .. sampai bukit pon kene lari ..perghh.. tension .. seriously memang penat ..
    dari 5 pagi sampai 10.30 malam baru dapat berehat ..

    ada satu hari tu kiteorg semua pakai formal , baju kurung .. aku punye kasut ade heels sikit .. kiteorang kene lari .. naik turun buklit beberape kali .. kaki aku dah pedih gila ..
    rase na menangis ... aku boleh lari kalau nak suruh aku lari .. cume aku tak boleh pakai macam tu kalau nak lari ..kaki aku pedih gila ...
    dan malam tu aku menangis dalam bilik.. entah kenape aku rase sedih sangat .. :'(

    kiteorang kalau jumpe senior memang kene WISH .. wajib la ..kalau tak ,memang habislah kiteorang ...
    ada lagi satu hari tu.. dari TERBIT MATAHARI, SAMPAI TERBENAM MATAHARI , kami kene jemur dekat padang .. ada sukeneka mase tu ...perghh.. memang sun burn la .. muka aku bertambah2 hitam lahh ..
    memang masa tu aku berharap sangat yg aku pengsan .. sebab aku memang tak larat dan dehydration ..
    tapi tak pengsan2 jugakk .. huhu

    hari yg ke 3 kot .. pagi tu, macam biase .. perjumpaan pukul 5 di netball court . aku dah kunci jam pukul 3.45.. nak mandi semua ... aku dengar gak jam loceng si mira ni berbunyi .. then terus aku terlelap balik ...
    aku sedar2 jer dah bunyi bising2 dekat bawah .. diorang tengah COUNTDOWN sape yg datang lambat ..
    aku tengok jam , pukul 4.46 pagi .. aku terus menjerit lahh ..
    kejut mira.. kelam kabut aku siap2 ! tak mandi ape semua .. haha..
    HUH ! nasib lah ade yang datang lambat .. kebetulan mase tu aku memang tgah pening + sakit kepala...
    dapat la aku excuse..kalau tak , memang kene denda lah jawabnyer ..hehe

    then, diorang bagi kiteorang barang amanah untuk di jaga dengan elok.. jangan patahkan, jangan rosakkan .. nak tahu dia kasi ape ?? SPAGGETI yang belom di masak.. yg keras tuh .. macam mane nak jage weyy.. nak letak dalam beg pon x boleh ..nanti patah ... aku letak dalam buku.. buku aku kecik je.. mase nak keluar dari surau, ade org langgar aku .. then ... patah la benda tuh ... haha . ahdoii ..dalam hati aku , mampuslahh aku kene denda lepas nih ...tapi aku tak risau sangat .. sebab aku tahu ramai lagi yang da patah .. so, aku pon tak takut ..hehe
    then malam tu kene denda .. ketuk ketampi jer pon.. hik3 ...
    then , aku da rileks la.. tak payah nak jage lagi barang amanah tu .. sebab da patah .. aku tengok orang lain sibuk2 letak dalam botol la bagai..aku rileks jer.. hehehe ...

    kadang2 kiteorag kene denda.. duduk separuh ..perghh! ketar la lutut aku .. menggigil2 tak tahan ...
    angkat tangan , ad yang buat hal tu kene tiup lampu ..haha..mane lah bole padam ...ade yg kene jalan itik .. macam2.. macam aku x kene denda pon .. sebab takde buat hal pape ... huhu ..

    tapi seriously memang penat lah ..dari pukul 5 pagi , sampai malam memang takde rehat ..
    pukul 10.45 masuk bilik.. pukul 11 kene padam lampu ..siape yg tak padam memang kene la esok pagi ...
    mane la sempat 15 minit nak siapkan diri ape semua bagaii... huh.. memang terseksa jiwa raga kene ragging
    aku asik coundown hari je bila nak berakhir .....

    then , hari sabtu dah habis dah orientasi ..malam tu ade majlis penutup .
    ade persembahan teater , menari , nyanyi la...
    best.. JKO ,MPP  semua nye sporting2 belaka.. diorang dah tukar character..hehe...

    lepastu nyanyi lagu kskb ..dalam auditorium..rase semangat gila ..!
    dan berakhirlah miggu penyeksaan bagi kiteorang ...

    ingatkan ahad boleh la tido lame2..rupenya ade program dengan senior nursing pulakk.. hadoi ..lemah semangat ...

    aku ade la jugak member yang rapat kat sane..hehe..

    yang ni name die nadirah farhana.. die setahun tua dari aku.. hehe ..budak tganu ..setakat ni die okay je dengan aku...kiteorang kawan pon sebab same group dengan aku .. tetiba jadik rapat ..sebab die pon xde member lain .. hehe .. okay ..muke aku hitam ...



    okay .. ni pakaian aku mase orientasi,,topi pon kene pakai beb.. haha. hitam, memang hitam.. hehe

    ni jer pic yg sempat aku snap .. acc nadirah yg snapkan..sebab aku tak bawak fone mase tu ...
    lagi pon mase orientasi takde mase nak pegang fone ...

    rasenyer sampai disini la aku update story pasal orientasi.. kalau nak di ceritakan, banyak lagi aku nak cerita..hehe.. tapi aku cerita isi2 penting sajalah yer... :)